Līvānu stikla kausēšanas darbnīcas Krāslavā
(21.11.15)

 27. novembrī plkst.15.00 Krāslavā tūrisma informācijas centrā (Pils ielā 2, Krāslavā) notiks Līvānu stikla kausēšanas darbnīcas Kausētu stikla darbu ekspresizstāde un radošā darbnīca stikla apstrādē.

Pieteikšanās radošajām darbnīcām: tālr. 29388137 (Inga Salmiņa).

Šobrīd Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra telpās, jau vairākus gadus darbojas stikla kausēšanas darbnīca, kurā tiek izgatavoti stikla izstrādājumi vairākās stikla kausēšanas tehnikās. 
Latgales reģionā Līvānu stikla kausēšanas darbnīca ir vienīgā, kurā var apskatīties vairākas stikla kausēšanas tehnikas un arī pašiem pamēģināt kausēšanu liesmā un kausēšanu krāsnī. Darbnīcā stikls netiek pūsts, bet stikla izstrādājumi tiek kausēti krāsnī vai liesmā, iekausējot stiklā dažādus stikla materiālus. Pašlaik tiek uzsākta vēl viena jauna stikla apstrādes tehnika – Tifany tehnika, kas paver jaunas iespējas darbam ar stiklu. 
Lai iepazīstinātu Latgales iedzīvotājus ar Līvānu stikla kausēšanas darbnīcas darbiem un dotu iespēju pašiem darboties ar stiklu, „Radošā apvienība „Perspektīva”” projekta ietvaros, ar VKKF un Latgales reģiona attīstības aģentūras atbalstu, sadarbībā ar Latgales mākslas un amatniecības centru, organizē ekspresizstādes un radošās darbnīcas vairākās Latgales pilsētās: Preiļos 24.novembrī, Krāslavā 27.novembrī, Daugavpilī 29.novembrī, Līvānos 5.decembrī.