Uzsākta Krāslavas pils Dārznieka mājas konservācija
(07.01.17)

Pagājušajā gadā pēc Krāslavas novada domes pasūtījuma tika izstrādāts ēkas konservācijas tehniskais projekts, kā arī tika veikta Krāslavas pils kompleksa ēkas „Dārznieka māja” arhitektoniski mākslinieciskā izpēte. Projekta arhitekte un būvprojekta vadītāja ir Liesma Markova.

Saskaņā ar konkursa rezultātiem līgums par ēkas konservācijas darbu izpildi ir noslēgts ar uzņēmumu „Borg”, piešķirtais finansējums - 73788,07 eiro. 

Būvprojektā risināta ēkas esoša nebojātā būvapjoma stāvokļa konservācija, paredzot jaunu konstrukciju izbūvi, kā arī nostiprinot esošās konstrukcijas un nodrošinot tās pret tālāku sabrukšanu.

Jaunās jumta konstrukcijas un pārseguma sijas paredzēts iestrādāt pēc objektā pašreiz esošā konstrukciju izbūves principa, arī ēkas dienvidu gala telpā spāres paredzot balstīt uz statiem, bez savilcēm.

Darba process ietver sevī sagatavošanas darbus, koka konstrukciju demontāžas un nomaiņas darbus, mūra konstrukciju konservācijas darbus, atsevišķus specifiskus darbus un nobeiguma darbus, ieskaitot teritorijas sakopšanu un sakārtošanu.

Pašlaik jau ir uzsākti jumta seguma nomaiņas darbi.

E.Škutāne, Krāslavas Vēstis