Daugava - iedvesmas upe
(01.03.18)

 No 15. marta līdz 15. maijam Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja izstāžu zālē ir skatāma līvānietes Ilzes Griezānes gleznu izstāde „LOGS ar Daugavu”. Izstādē iekļautas gleznas, kas radušās apmēram divus gadus ilgā laika posmā.

„Iemūžinot skaistākos mirkļus fotogrāfijās, radās doma to darīt arī gleznās. Gleznoju no viena skatu punkta to ainavu, ko redzu pa logu. Mainās tikai apgaismojums, laiks un gadalaiki. Katrai dienai parādās kāds mirklis, kuru gribas apstādināt... Lai arī redzu tikai nelielu daļu no 352 km garās likteņupes, tā man ir nebeidzams iedvesmas avots visos gadalaikos. Tā plūst, mainās ik stundu, katru dienu. Skatoties un vērojot, bieži aizdomājos par mirkli un mūžību, mirkli, kurā viss var mainīties, un mūžību, kad nekas nebeidzas... Upes plūdums aiznes prom visas negācijas. Domas aizplūst līdzi un dvēsele atpūšas. 
Kā māksliniece apzinos, ka man ir dota vienreizēja un brīnišķīga iespēja vērot, iedvesmoties, krāt iespaidus un gleznot Daugavu, kā arī dalīties savos novērojumos, pārdomās, sajūtās, rādot savus darbus skatītājiem, mākslas mīļotājiem un cienītājiem,” stāsta māksliniece Ilze Griezāne.
2018. gadā izstādes paredzētas Krustpilī, Krāslavā, Daugavpilī, Līvānos – pilsētās, kas atrodas Daugavas krastos.
Aicinām visus mākslas cienītājus nākt un skatīt Ilzes Griezānes noskaņu bagātos darbus.