Nakts ekskursijas Krāslavas pils kompleksā
(09.09.13)

Šī gada jūnijā projektu konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” ietvaros Krāslavas vēstures un mākslas muzejs īstenoja projektu „Nakts ekskursijas pilī un parkā”, kura ietvaros tika iepirktas 20 ķiveres ar Krāslavas ģerboņa uzlīmēm, kā arī 15 lukturīši ekskursijām tumšajā diennakts laikā.

 Projekta vadītājs E.Danovskis pastāstīja, ka „nakts ekskursijas Krāslavas pilī un parkā notika kā pilotprojekts, kura laikā pilsētniekiemun ciemiņiem bija iespēja iepazīt pilsētu un pils parku no neparasta rakursa. Tika saņemtas ļoti pozitīvas atsauksmes, kas norāda uz to, ka nakts ekskursijas varētu būt viens no tūrisma produktiem. Nenoliedzami, tas rada arī grūtības, nodrošinot gida darbu vēlīnā vakara stundā, ņemot vērā laika apstākļus utt. Ekskursijas pilī (ar fresku apskati), izmantojot ķiveres, vasarā notika 2-3 reizes nedēļā. Ļaudis ar sajūsmu uztvēra iespēju pielaikot ķiveres un iejusties inženieru vai celtnieku lomās, kā arī ar tām nofotografēties. Fotogrāfijas daudzi ievietoja arī sociālajos tīklos, tādējādi veicinot Krāslavas pils atpazīstamību.”

Nakts ekskursijas atkārtojums ir ieplānots šī gada 26 oktobrī, Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkotās "Leģendu nakts" ietvaros.