Orientēšanas spēle „Iepazīsti Krāslavas pili”
(08.10.13)


Šī gada 30. septembrī Krāslavas novada PII „Pīlādzītis”, PII „Pienenīte” sagatavošanas grupu un Krāslavas pamatskolas pirmo klašu audzēkņi (kopā 75 bērni) un skolotājas aktīvi darbojās Krāslavas pils teritorijā, iepazīstot tās burvību rudenī.

Orientēšanās spēli ar saukli „Iepazīsti Krāslavas pili” organizēja un vadīja PII „Pīlādzītis” pirmsskolas izglītības skolotājas Žaneta Moiseja un Rasma Krumpāne, kuras tēloja bērniem pazīstamus personāžus:  Kurmi  un Zirnekli.


Pēc noteikumiem bērniem bijā jāizpēta pēc kartes un jātrod Krāslavas pils teritorijā esošos objektus – grāfu Plāteru rezidenci,  stalli – mūsdienās dēvēto par Amatu māju, kalpu māju, pils sargu un grotu, pils dīķi, kā arī citas ievērojamas  vietas.

Dažus  uzdevumus varēja paveikt tikai visiem kopā. Pieaugušie palīdzēja bērniem pārvarēt pils apkārtnes  pauguraino teritoriju, izlasīt informāciju par atrastajiem objektiem un stāstīt arī savu versiju par tiem.

Savukārt bērni varēja ar attiecīgā attēla  uzlīmes palīdzību piefiksēt un atsaukt atmiņā redzēto un dzirdēto. Pasākuma kulminācijā bērnus  apciemoja pati greznās grāfu Plāteru rezidences saimniece.

Bērniem  un pieaugušajiem tas izsauca neviltotas emocijas.  Grāfiene pārbaudīja dalībnieku zināšanas, piemēram, noskaidroja, cik pakāpienu ir jaunajām kāpnēm un kurām kāpnēm to ir vairāk. Visbeidzot Grāfiene, izrādot īpašu pateicību par novadnieku aktivitātēm, paniedza komandām pateicības rakstus un dāvanas, savukārt, Kurmis un Zirneklis dalībnieku sasniegumus novērtēja ar pašdarinātiem ordeņiem.

Arī skolotājas saņēma piemiņas balvas – gaismas atstarotājus zirnekļa veidolā. Īsti rudenīgie laika apstākļi neļāva būt  kūtriem un mazkustīgiem. Pēc jautrām aktivitātēm pienāca laiks ieturēt maltīti un karsto tēju.

„Labs darbs kas padarīts!” - audzinot bērnos patriotisma jūtas, audzinot bērnus mīlestībā un cieņā pret savu tautu un dzimto pilsētu, dod neaptveramu gandarījumu katram, kas to dara. Īpaši pateikties  vēlamies  Krāslavas tūrisma un informācijas centram, personīgi Intai Lipšānei un PII „Pīlādzītis” administrācijai par  sagādātajiem  suvenīriem.

Krāslavas novada pirmsskolas skolotāju MA vadītāja Jeļena Vorošilova
PII „Pīlādzītis” skolotājas Žaneta Moiseja un Rasma Krumpāne