Aicinām uz Latgales kulinārā mantojuma degustāciju
(15.05.15)

 


Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs un biedrība „Latgales kulinārā mantojuma centrs” aicina visus krāslaviešus un pilsētas viesus 16.maijā no plkst.19.00 līdz 21.00 uz Latgales kulinārā mantojuma degustāciju. Gardumu baudīšana notiks grāfu Plāteru pils kompleksā Muzeju nakts programmas ietvaros.

Pēc daudzu krāslaviešu lūguma pie mums atkal ciemos atbrauks biedrība „Latgolys golds” no Rēzeknes novada ar Latgales speķi, desām un citiem melnajā pirtī kūpinātiem gardumiem, Latgales maizi un Latgales kvasu. Šoreiz degustācijai tiks piedāvāta muzeja „Andrupenes lauku sēta” (Dagdasnovads) pašceptā maize ar garšīgu mājas sviestu.

ZS „Bagātības” (Indras pagasts) cienās ar svaigi ražotu sieru, bet ZS „Kurmīši” (Ūdrīšu pagasts) ar zāļu tējām. Uzņēmums „Vorpiņa” piedāvās degustācijai svaigas bulciņas, picas un pīrādziņus, kā arī SIA „Krāslava D” piedāvās savas produkcijas degustāciju. Visu produkciju varēs arī iegādāties.

Īpašs piedāvājums: pirmie100 apmeklētāji varēs nodegustēt uz ugunskura vārītu zupu!

Tieši 16.maija vakarā pils kompleksa apmeklētāji savai atpūtai un Latgales kulinārā mantojuma gardumu degustācijai varēs izmēģināt iekārtoto degustāciju un atpūtas vietu brīvā dabā blakus tūrisma informācijas un kulinārā mantojuma centram.

Šī atpūtas vieta tiek labiekārtota pateicoties Krāslavas novada domes finansiālajam atbalstam, kā arī konkursam „Iedzīvotāji veido savu vidi” projekta „Degustāciju un atpūtas vietas iekārtošana brīvā dabā grāfu Plāteru pils kompleksa teritorijā” ietvaros.

Centra darbinieki paredz, ka tā būs tūristu un vietējo iedzīvotāju iemīļota vieta kafijas vai tējas tasītes nesteidzīgajai nobaudīšanai ar lielisku skatu uz grāfu Plāteru pili un parku.

Esat laipni aicināti 16.maijā piedalīties muzeju nakts programmas pasākumos!

Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs