A.Gorgoca un viņa studiju dalībnieku gleznu izstāde
(05.02.13)

Šī gada 7.februārī  pulksten 16:00 Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā tika atklāta Andreja Gorgoca un viņa vadīto Krāslavas un Rīgas studiju dalībnieku gleznu izstāde.

Andrejs Gorgocs piedzima Omskā (Krievija) 1951.gadā. 1974.gadā absolvēja Sverdlovskas (Jekaterinburga) mākslas arodskolu. 1991.gadā mākslinieks pārbrauca uz Latviju un pašlaik dzīvo un strādā Krāslavā. Ir piedalījies izstādēs Krievijā, Latvijā,Vācijā, organizējis personālizstādes Rīgā, Jūrmalā, Daugavpilī, Viļņā, Omskā un Krāslavā. A.Gorgoca darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Krievijā, Vācijā, Izraēlā, ASV, Spānijā un Austrijā.

Gleznotājs uzskata sevi par neoakadēmiskā virziena piekritēju. Gleznās mākslinieks runā par mīlestību, nāvi, nesasniedzamu harmoniju - mūžību.

2007.gada martā A.Gorgocs izveidoja savu glezniecības studiju Krāslavā un 2012.gadā - Rīgā. Kopā ar gleznotāju izstādē piedalās arī viņa studiju dalībnieki no Krāslavas un Rīgas. Izstādē savus darbus piedāvā gan jaunie krāslavieši - Jānis Kumpāns un Andris Skumbiņš, gan gleznotājs ar pieredzi Ivans Bičkovs, kura  mierpilnos dabas skatus krāslavieši jau ir paspējuši iemīlēt, gan arī krāslavietes Marina Procevska, Tatjana Rukmane, Juta Bubina un Irēna Lukjanska.

Izstāde darbosies līdz šī gada 02.aprīlim.